пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

Всеукраїнський день психолога - 23 квітня


Часто говорять, що психологія — це наука про душу, з якої виключено дослідження душі. Психологія відповідає на питання про те, чому людина поводиться так чи інакше.
Життя людини — дуже непередбачуване і бурхливе. Воно може дарувати нам хвилини щастя і, в той же час, приносити багато клопоту, неприємностей і зла. Іноді людині важко утримати тягар цих проблем на своїх плечах, і він може втратити надію, віру в себе, а найголовніше — своє здоров'я.

Уникнути цього нам допомагають мудрі поради досвідчених фахівців — психологів, чиє професійне свято — Всеукраїнський день психолога — відзначається в Україні 23 квітня.
За останнє сторіччя психологія пройшла дуже стрімкий шлях розвитку. Вона була офіційно визнана як наука тільки в 1879 році. Але за минулий час психологи всього світу змогли накопичити величезний багаж знань про суть людини, про її стани та почуттях, про самопізнання та соціальні ролі. Сьогодні в Україні психологи працюють не тільки в медустановах, а й у навчальних закладах, оскільки рішення психологічних проблем людини вважається базовим у процесі її особистісного становлення.
До речі, знаменитий психолог минулого століття Жан Піаже передбачив, що у XXI сторіччі психологія стане провідною наукою. Судячи з усього, його прогноз починає збуватися.

1 коментар:

  1. Поздоровляемо з Днем Психолога Поповського Олександра: http://popovskyi.com.ua/ ! Натхнення та наснаги Вам дорогий наш Олександр!

    ВідповістиВидалити